Harika Bir Cilt İçin Kahve Peeling ve Maskesi

Aromatik kahve çekirdekleri sadece damaklarımızı şenlendirip  bize enerji vermekle kalmaz, aynı zamanda cilt bakımı için harika bir içerik oluşturur. 

 Kahve Peelingi-Mode On Coffee

Cilt için kahve peelingi ve maskesi bilinenin aksine son zamanlarda popüler olmuş bir yöntem değil. Bazı eski güzellik ilaçlarına bir göz attığınızda, cilde derinlemesine bir temizlik sağlamak ve doğal ışıltıyı geri getirmek için gençleştirici kese ve maskelerin yapımında kahve kullanımına denk geleceksiniz.

Peki kahveyi cildimiz için özel yapan nedir?

Başlangıç olarak kahve, iltihaplanmayı ve hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olan, sivilce ve cilt çatlaklarıyla savaşan, kolajen üretimini artıran ve cildi parlatıcı bir etki sağlayan harika bir antioksidan, B3 vitamini ve klorojenik asit (CGA) kaynağıdır.

Evde Kahve Peelingi Yapmanın Adımları

Öğütülmüş kahve, gözenekleri açarak toksinleri gidermeye ve cildinizin doğal ışıltısını geri getirmeye yardımcı olan ferahlatıcı bir yüz peelingi olarak çalışır. Suda kolayca çözünmediği için cildinizi derinlemesine temizlemek için kullanabilirsiniz. Evde bir kahve peelingi yapmak inanılmaz derecede kolaydır, çünkü sadece bir avuç malzemeye ihtiyacınız vardır.

İhtiyacınız olan tek şey, cildimizi temizlemek ve ferahlatmak için etkili bir şekilde çalışan öğütülmüş kahvedir. Deneyiminizi geliştirmek ve ayrıca cildinizi daha da şımartmak için çeşitli malzemelerle karıştırabilirsiniz. Bu, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı gibi nemlendirici maddeler veya hatta limon gibi narenciye suları olabilir.

1. Yöntem

2 yemek kaşığı öğütülmüş kahveyi eşit ölçülerde hindistancevizi yağı veya zeytinyağı ile karıştırın. Eşit bir tutarlılık elde etmek için iyice karıştırın. Kese-peeling olarak yüzünüze ve vücudunuza uygulayın ve ılık suyla durulayın.

2. Yöntem

1 yemek kaşığı öğütülmüş kahve, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ovma yapmak için yeterli limon suyu ekleyin. Eşit bir tutarlılık elde etmek için iyice karıştırın. Yüzünüze ve vücudunuza uygulayın, iyice fırçalayın ve ılık suyla durulayın.

3. Yöntem

2 yemek kaşığı öğütülmüş kahveyi ve kalın bir macun elde etmek için az bir miktar süt ile karıştırın. Kuru cilde sahip olanlar için ovalama olarak kullanın. Kahve gözenekleri temizlemeye yardımcı olurken süt nemlendirme sağlayacaktır.