Her Seferinde Mükemmel Pour Over Kahve Yapın.

"Sihirbazlıkta aslında sihir yoktur. Sihir detaylardadır.''

-WALT DISNEY

 

Pour over kahve demlemek aslında çok kolaydır. Mükemmel bir pour over kahve demlemek; işte zor olan budur. Gerçek mükemmellik elde edilebilir olsun ya da olmasın, bunun fikri - en eksiksiz lezzeti sergileyen berrak ve dengeli bir kahve - bizi her gün ustalığın peşinden koşmaya sevk eder. İster kafelerimizde ister evde demlenmiş olsun, kahvelerimizi mükemmelliğe doğru demlediğimiz günlerde, biz kendimizi oldukça iyi hissediyoruz.

Ev kahvesi ritüellerimizin her zamankinden daha fazla önem kazandığı bu günlerde, baristalarımızın eğitim laboratuvarlarımızda ve kafelerde öğrendikleri bazı profesyonel ipuçlarını & püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece siz de evde mükemmel bir pour over deneyimi yaşama noktasında ilerlemiş olabilirsiniz. Vereceğimiz ip uçlarını takip ederek siz de pour over demlemede yaptığınız hataları tespit edip bunları nasıl çözebileceğinizi göreceksiniz.

 

İyi Demlenmiş Bir Pour Over : Başarının İşaretleri

Yeni demlenmiş kahvenizden bir yudum bile almadan, damlatıcı yatağındaki telveye bir bakış, size kahvenin eşit şekilde ekstrakte edilip edilmediğine dair bir fikir verebilir. Elbette, kahvenizde tat her zaman en önemli faktördür - eğer single origin kahveniz muhteşem bir şekilde meyve tadı veriyorsa, damlatıcı yatağının neye benzediği kimin umurunda. Ancak kahvenizin tadı bulanıksa ve nedenini anlayamıyorsanız, son dökümü takiben damlatıcıların telvesine daha yakından bakın. İyi işlenmiş bir dökülmenin belirtileri şuna benzer:

1.Düz Yatak

Kahve telvesi filtrede düz durur, tepecik veya delik yoktur.

2.Eşit Tortu

Demlenmiş telvenin "tortusu" veya yüzeyi tek tip bir renge ve dokuya sahiptir.

3.Temiz Sırt

Filtrenin sırt zeminlerinde kahve kalıntıları olmamalıdır.

Mükemmel Pour Over Deneyimi İçin Pro İpuçları

 - Filtrenin kenarlarına sıkışmış her şeyi yakalamaya özen göstererek, dökümünüzü tüm zeminin üzerine eşit olarak yaptığınızdan emin olun.

 - Maksimum destek için dirseğinizi içeride tutun ve dökümü omzunuzdan kol hareketi ile yapın.

 - Dökümü yaparken kettle'i belirli bir yükseklikte sabit olarak tutmaya çalışın. Genellikle 15-20 cm idealdir. Sabit Yükseklik kahvenin eşit demlenmesi için önemlidir.

 - Dökme hızı üzerine alıştırmalar yapın. saniyede 10 gr 10 saniyede 100 gr su dökmeyi başardığınızda önemli bir yol kat ettiniz demektir.

Barista yöntemiyle pour over kahve demlemeyi 1 günde başaramayabilirsiniz. Kendinize zaman verin. Pro baristaların da bu yöntemi mükemmel şekilde yapmayı ögrenmesi uzun zaman alıyor. Zamanlama ve ağırlığı dengeli şekilde tutturamazsanız üzülmeyin. Nihayetinde bu sadece kahve :)